torsdag 13 april 2017

Späckhuggarens påsklov

                                                                Hej alla föräldrar
Vi på Späckhuggarens fritidshem har haft ett händelserikt och roligt påsklov med fullt av glada barn. Tillsammans med Luna, Bibi, Elvis och Senya har vi gjort ett inlägg om vad vi hittat på under veckan. Hoppas ni tycker att det är kul att följa med på våran vecka.                                              

    
                                                                      Måndag 10/4
I måndags fick vi pyssla, spela spel, pärla och vara ute på gården och leka.  Efter lunchen samlades vi på fotbollsplanen för att ha en tyst minut för att hedra dem som blev drabbade av olyckan i Stockholm. Det kändes sorgligt och skönt att vara helt tysta och visa att vi bryr oss om andra människor.

                 
Efter mellanmålet fick några baka muffins till onsdagens disco och Lis födelsedagskalas. Vi andra hade påskpyssel och musikquiz med disney och filmtema, här ser vi Lunas fina vinst papper.

Tisdag 11/4 
Vi började dagen med att gå till bussen. Det var roligt att åka buss för då fick man titta på en massa saker och vi kunde sitta och prata med varandra. Fast det blev väldigt varmt med alla barn. Senya blev lite åksjuk efter en stund och fick sätta sig längst fram i bussen, det fick också Betty.


Sen fick vi gå en sväng och titta på havet. Det var verkligen iskallt för det blåste väldigt mycket, fast det var ganska skönt att andas in den friska och kalla luften efter en varm bussresa.

Men till slut kom vi äntligen fram till Hammars park. Där fick vi leka fritt en stund innan det blev dags för pannkakor som var lika iskalla som oss eftersom de varit med på turen till havet. 

Efter maten kom äntligen solen fram och vi passade på att ha barkbåtsrace och spela lite brännboll.                                                               Onsdag 12/4 

       På förmiddagen fick vi lyssna på musik, pyssla fina påskkort och pärla pärlplattor.


 Efter lunchen och efter lek på gården fick några av oss gå in och förbereda våra muffins som blev bakade i måndags. Det var riktigt jobbigt att vispa utan elvisp men vi hjälptes åt så det gick bra. Sen gick vi över till Pirayan och hade Disco tillsammans. Vi överraskade även Li med en fin skylt och sång, hon blev jätteglad.

                                                                   Torsdag 13/4


Sista dagen på vårt påsklov är här, det firar vi med påskfest. Vi har fått pyssla och pynta ett långbord med kycklingar, ägg, kaniner, tuppar, fjädrar och pärlplattor.

Efter det var det dags för påsklunch, den var jättegod.  Vi fick ägg, sill, prinskorvar, köttbullar, potatis och fullt med sallad. Bäst var fetaosten.


Efter lunchen fixade Venke och några barn i ordning ägg och färgade dem i olika färger som vi skulle ha till våra påsklekar.
 Tillsammans med Pirayan samlades vi i gympasalen för att leka påsklekar. Vi fick ha stafett där man skulle blåsa en fjäder från en kon till en annan och avslutade med att alla fick rulla varsitt ägg och se vem som rullade längst. Det var roligt men lite svårt, speciellt med fjädern och sugröret.

Tack för oss och glad påsk!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar