torsdag 5 november 2015

Vi behöver er hjälp, föräldrar



Slut på myshösten med kastanjer, milt väder och vackra löv - Nu är den regniga, gråa, kalla och blåsiga hösten här! Men vad gör det, när alla dagar är ett äventyr på fritids.

Här kommer vi med en vädjan om hjälp till er föräldrar. Först och främst ber vi er att packa med eller klä era barn i kläder efter väder. Visst kan just den fina jackan, eller converse-skorna vara det som barnen vill klä på sig men converse-skor blir fuktiga bara de känner på sig att det regnar! Kör på gummistövlar eller gore-tex-dojjor. Sen får ni gärna tjata lite på barnen att faktiskt också ta på sig dessa plagg. Skulle vi säga till alla ungar som vi ser på rastgården utan vare sig tjocketröja eller jacka så hade vi inte hunnit med så mycket mer. Dessutom biter tjat bättre om ni tjatar hemifrån och vi tjatar här!

Sist men inte minst vill jag påminna er om vikten av att stryka sig från listan när man går hem. De flesta av er ser alltid till att göra det och många barn är superduktiga på den detaljen. Men det finns en hel del av er som hämtar ert barn och ber dem säga hejdå och hämta väskan. Väskan hämtas men i all spring och lek glömmer man att stryka sig. Sen sitter vi med en ofullständig lista och måste minnas om vi sett föräldrar hämta eller inte och ringa hem till er för att fråga. Vi spenderar hellre den tiden med att hitta på något roligt med barnen här. Så se alltid till att få kontakt med den som håller listan och se till att få ert barn struket, så blir vi väldigt tacksamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar