måndag 18 augusti 2014

Välkomna till fritids på sorgenfri!!


Välkommen!

Vi på fritids vill hälsa alla barn och föräldrar välkomna till ett nytt och spännande läsår.

 

Avdelningar.

Sorgenfriskolans fritidsverksamhet består av fyra avdelningar.

Pirayan och Späckhuggaren går elever från förskoleklass till tvåan.

Späckhuggaren når du via ingång A, Pirayan når du via ingång B.

Späckhuggaren personal är: Caijine, Ranko, Venke, Viktor, Kalid, och Robert

Pirayans personal är: Martin, Fredy, Lena, Linda och Anton

Bläckfisken, som är på andra våningen, går det barn från trean och fyran.

Bläckfisken har ingång via Mariagatan.

Bläckfiskens personal är: Ture, Per, Ann – Christin och Jessica

hemvisten går barn från femman till sjuan. Deras ingång är från skolgården, bredvid idrottsal A.

hemvisten jobbar: Jane, Samir och Haydar.

 

Öppettider.

Fritids öppnar varje morgon klockan 6.15 på avdelning Pirayan (ingång B). Där serveras även frukost kl. 7.30 – 8.00 för de barn som har behov.

Efter frukost är vi ute på skolgården fram tills skolan börjar.

När skolan slutar 13.30 går barnen ut på rast till 14.00. Efter det går barnen till sin fritidsavdelning, där de äter mellanmål. Efter mellanmålet kommer vi erbjuda barnen olika aktiviteter. Vilka aktiviteter som erbjuds varierar mellan fritidsavdelningarna. Ett detaljerat schema över dessa kommer att finnas på vår fritidsblogg och på våra anslagstavlor. Vid 16.45 samlas alla barn och personal på Pirayan. Har du barn kvar efter den tiden kan de hämtas där. Fritids har öppet till 18.00 alla dagar.

 

Under skollov och studiedagar är fritidsverksamheten öppen som vanligt mellan

6.15 – 18.00, för de barn som har behov.

 

Mentorer.

Under fritidstid kommer varje barn ha en mentor. Mentorn är en vuxen person som har lite extra omsorg för barnet under fritidsvistelsen, och som även vårdnadshavare kan vända sig till vid specifika frågor om fritids. Barnen äter mellanmål tillsammans med sin mentor de flesta dagarna.

 

Fritidsbloggen.

Fritids kommer att ge ut den mesta informationen om aktiviteter och händelser på fritidsbloggen: fritidssorgenfri.blogspot .(Kan laddas ner som App på mobil). Man kan även gå in via Sorgenfriskolans hemsida.  Här kommer vi även lägga ut bilder och information inför olika lov.

Föräldrar och barn kan skriva kommentarer, frågor och funderingar kring fritids.

All information kommer även att finnas tillgänglig på våra anslagstavlor på respektive avdelning. Ha gärna för vana att regelbundet titta på bloggen och anslagstavlorna för att hålla dig uppdaterad om vad som händer på fritids!

 

Viktigt att tänka på.

Något som är viktigt att tänka på är att du både lämnar och hämtar ditt barn till någon i personalen. Säg till när ni kommer och se till att ditt barn är struket från våra listor när ni går hem! När ni har kommit till skolan räknar vi på fritids med att ert barn är hämtat. Tänk på att fritids är behovsanpassat och endast tillgängligt för era barn under de tider som ni arbetar eller studerar.

Det är tillåtet för barnet att ta med sig uteleksaker till fritids. Skolan ansvarar inte för dessa saker, så de tas med på eget ansvar.

Cyklar, sparkcyklar, skateboards, inlines och liknande är inte tillåtet på skolgården. 

Tänk på att lämna in lappar om ledighet, lov och liknande i god tid så att vi på fritids kan planera verksamheten och göra matbeställningar.

Om ditt barn ska gå hem med en kompis eller annan vuxen måste vi på fritids veta detta på förhand. Ring och meddela detta på något sätt till personalen.

Tänk även på att vi är ute varje dag oavsett väder, så glöm inte att packa ner regnkläder, stövlar och gärna extrakläder. Det går bra att förvara dessa på barnens hylla, men tänk på att det är ont om plats, så ta hem kläder och skor som inte används. Glöm inte att skriva namn i kläderna så riskerar de inte att försvinna!

De olika fritidsavdelningarna når ni på följande nummer. Eftersom det är mobiltelefoner går det utmärk att skicka sms.

 

Späckhuggaren: 0709 24 42 38

Pirayan: 0709 24 42 51

Bläckfisken: 0709 24 42 53

Hemvisten: 040 – 34 71 02


 

Med vänliga hälsningar

Fritidspersonalen

 

 

 

 

 

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar